Kaip kepti kaštainius?

Italijoje šaltukas kvepia keptais valgomaisiais kaštainiais. Temperatūrai ritantis žemyn, skubame į kalnus rinkti kaštainių. Šiais metais Etnos šlaitai buvo dosnūs.

Visas kiemas pakvipo maloniu riešutus primenančiu kvapu. Žarijų spragsėjimas vaikė rytinį šaltuką. Dažniausiai kepame katik surinktus, laukinius kaštainius, tad jų nemirkome vandenyje. Jei tai nešvieži, galima 2h užmerkti į vandenį prieš kepant, arba jau prapjautus užpilti verdančiu vandeniu.

Receptas – kepti kaštainiai

1. Atsirenkame sveikus, žvilgančius, kietus, be oro pagalvėlių kaštainius.

2. Čiumpame aštrų peilį ir įpjauname kaštainio odelę, nepažeidžiant branduolio.

3. Į kaštainiams skirtą keptuvę (jos dugnas skylėtas) beriame kaštainius. Jei neturėčiau keptuvės bandyčiau kepti ant grotelių.

Kepame ant žarijų 15 min.

Galima kepti gerai įkaitintoje 200° orkaitėje, apie 20 min.

4. Kai kaštainiai atsiveria ir lengvai lupasi, jau vadinasi iškepę.

5. Išsilukštename karštus, galima pagardinti su trupučiu druskos.

Italijoje kaštainiai vadinami antra duona, luri gelbėjo alkstančius karo metais. Iš jų miltų kepdavo duoną, saldėsius, troškinius. Ir dabar kaštainiai karaliauja italų virtuvėje.

Kepti kaštainiai, receptas

Kepti kaštainiai tai puikus ingridientas tinkantis pagardinti daržovių troškinį su lęšiais.

Skanaus! Nesušalkit.

Patinka mano tekstai, atraski mane ir socialiniuose tinkluose.