Sėklų krekeriai su dilgėlėmis, be glitimo

Kai noris traškaus bei sveiko užkandžio. Dalinuosi įvairų sėklų krekerių su džiovintomis dilgėlėmis bei žolalėmis receptu. Tai alternatyva norint išvengti glitimo bet skaniai pakramsnoti.

Reikės:

  • 1/2 st. žalių grikių miltų
  • 1/2 st. ryžių miltų
  • 1/2 st. lukštentų kanapių sėklų
  • 1/2 st. nelukštentų kanapių sėklų
  • 1/2 st. saulėgrąžų sėklų
  • 1/2 st. moliūgų sėklų
  • 1/2. st. sezamų sėklų
  • 1/4 st. linų sėmėnų
  • 3/4 a. š. druskos
  • 1 st. verdančio vandens
  • 3 š. kepimui tinkamo aliejaus
  • 1 vidutinės morkos
  • 2 v.š. maltų džiovintų dilgėlių
  • prieskoniai: rozmarinas, čiobrelis, džiovintas česnakas, svogūnas.
Dilgėlių krekerių gamyba

Eiga:

  • Sumaišau birius produktus: visas sėklas, miltus, druską.
  • Į gautą mišinį supilu verdantį vandenį, aliejų ir smulkiai sutarkuotą morką, bei viską gerai išmaišau.
  • Palieku tešlą pastovėti 30 min., kad sutirštėtų.
  • Skardą iškloju kepimo popieriumi ir silikoninės mentelės pagalba tešlą dedu plonu sluoksniu.
  • Aptepu viršų aliejumi (kad taptų traškūs).
  • Kepu ~ 40 min 150°

Atšalusius laikau sandariame inde, tuomet ilgai lieka traškūs.

Sėklų krekeriai su dilgėlėmis

Receptą įkvėpė https://soulfood.lt/

Patinka mano tekstai, atraski mane ir socialiniuose tinkluose.