Kai noris traškaus bei sveiko užkandžio. Dalinuosi įvairų sėklų krekerių su džiovintomis dilgėlėmis bei žolalėmis receptu. Tai alternatyva norint išvengti glitimo bet skaniai pakramsnoti.
Reikės:
- 1/2 st. žalių grikių miltų
- 1/2 st. ryžių miltų
- 1/2 st. lukštentų kanapių sėklų
- 1/2 st. nelukštentų kanapių sėklų
- 1/2 st. saulėgrąžų sėklų
- 1/2 st. moliūgų sėklų
- 1/2. st. sezamų sėklų
- 1/4 st. linų sėmėnų
- 3/4 a. š. druskos
- 1 st. verdančio vandens
- 3 š. kepimui tinkamo aliejaus
- 1 vidutinės morkos
- 2 v.š. maltų džiovintų dilgėlių
- prieskoniai: rozmarinas, čiobrelis, džiovintas česnakas, svogūnas.
Eiga:
- Sumaišau birius produktus: visas sėklas, miltus, druską.
- Į gautą mišinį supilu verdantį vandenį, aliejų ir smulkiai sutarkuotą morką, bei viską gerai išmaišau.
- Palieku tešlą pastovėti 30 min., kad sutirštėtų.
- Skardą iškloju kepimo popieriumi ir silikoninės mentelės pagalba tešlą dedu plonu sluoksniu.
- Aptepu viršų aliejumi (kad taptų traškūs).
- Kepu ~ 40 min 150°
Atšalusius laikau sandariame inde, tuomet ilgai lieka traškūs.
Receptą įkvėpė https://soulfood.lt/