Žolelių druska, receptas

Šiam kartui naudojau tik petražoles, nes jų tokia gausa daržiuke, kad rankos pačios skynė ir plojo, bus kvepančios, spalvingos druskos!

Reikės:

  • Žolelių (mano variantas, petražolės). Galima naudoti ir laukinius žolynus, pvz.meškinių česnakų lapus, ar miksuoti baziliką su petražolėm, šalaviju, gelsve.
  • Druskos
Žolelių druska, receptas

Eiga:

  1. Į maisto smulkintuvą dedu saują druskos ir tris saujas žolynų, ir lėtai malu. Jei trūksta intensyvumo dar dedu žolynų. Tiesiog 1 dalis druskos ir trys žolynų.
  2. Tuomet džiovinu maisto žiovyklėje žemoje temp. apie 38 °C. Apie 4val. Lb priklauso nuo džiovyklės, dydžio bei tipo. Arba orkaitėje, taip pat pačioje mažiausioje temp, su pravertomis durelėmis. Man užteko 3h kad orkaitėje išdžiūtų. Galima džiovinti ir kambario temperatūroje apie savaitę.
  3. Dar kartą viską prasuku su maisto smulkintuvu, ir dedu į lb sandarius indelius.🫙

Žiemą, ši žolelių druska, man primena vasaros šilumą ir žalumą.

Tokia druską taip par dovanoju kaimynams ir artimiesiems mažuose indeliuose.

Vartoju vietoj įprastos druskos.

Patinka mano tekstai, atraski mane ir socialiniuose tinkluose.