Kepti kaštainiai: receptas ant laužo ir orkaitėje
Sužinok, kaip iškepti kaštainius ant laužo arba orkaitėje. Skanių kaštainių receptas
Kai šaltukas kvepia kaštainiais
Italijoje šaltukas kvepia keptais valgomaisiais kaštainiais. Temperatūrai ritantis žemyn, skubame į kalnus rinkti kaštainių. Šiais metais Etnos šlaitai buvo dosnūs.
Italijos delikatesas
Rudens skonis
Visas kiemas pakvipo maloniu riešutus primenančiu kvapu. Žarijų spragsėjimas vaikė rytinį šaltuką.
Receptas - kepti kaštainiai
Italijoje kaštainiai - antra duona, kuri gelbėjo alkstančius karo metais. Iš jų miltų kepdavo duoną, saldėsius, troškinius. Ir dabar kaštainiai karaliauja italų virtuvėje.
Lukštenimas
Kepame ant žarijų 15 min. Galima kepti gerai įkaitintoje 200° orkaitėje, apie 20 min.
Kai kaštainiai atsiveria ir lengvai lupasi, jau vadinasi iškepę.
Išsilukštename karštus, galima pagardinti su trupučiu druskos.
Kaip garnyras
Kepti kaštainiai tai puikus ingridientas tinkantis pagardinti daržovių troškinį su lęšiais.
Kaip pasirinkti?
Dažniausiai kepame ka tik surinktus, laukinius kaštainius, tad jų nemirkome vandenyje. Jei tai nešvieži, galima 2h užmerkti į vandenį prieš kepant, arba jau prapjautus užpilti verdančiu vandeniu.
Atsirenkame sveikus, žvilgančius, kietus, be oro pagalvėlių kaštainius.
Kepimas
Čiumpame aštrų peilį ir įpjauname kaštainio odelę, nepažeidžiant branduolio.
Į kaštainiams skirtą keptuvę (jos dugnas skylėtas) beriame kaštainius. Jei neturėčiau keptuvės bandyčiau kepti ant grotelių.
Raktažolė
Atrask augalų pasaulį ir jų istorijas.
Keliaukime po augalų pasaulį drauge?
© 2024. All rights reserved.