Receptas: ančiuviai, kalafioras ir šalavijas

Unikalus kalafioro ir bulvių derinys, praturtintas sūdytų ančiuvių sodrumu. Šis troškinys – tai ne tik skanus, bet ir paprastai paruošiamas patiekalas.

Kalafiorų ir bulvių troškinys su ančiuviais

Eiga:

Kodė ančiuviai tokie svarbūs?

Ančiuviai suteikia patiekalui sodrumo, užgožia kalafiorų kvapą ir suteikia malonaus sūrumo bei jūros gaivos. Jų galite įsigyti didžiosiose parduotuvėse.

Na ką, kaip jums atrodo šis receptas? Ar susigundėte išbandyti?

Reikės (2 porcijos):
  • 400g. kalafioro

  • 1 Svogūno

  • 2 bulvių

  • 2 skiltelių česnako

  • 2 mažų sūditų ančiuvių filė alyvuogių aliejuje

  • keleto Šalavijo lapelių

  • Lauro lapo (nebūtina)

  • Pipirai ir druskos (atsargiai, ančiuviai sūrūs!)

  1. Garuose apvirkite bulves su česnako skiltele, pipirais bei Lauro lapu apie 7 min. Jei neturite galmybės virti garuose, tiesiog apvirkite bulves įprastai. Svarbu, kas jos būtų tik apvirtos su prieskoniais (~7 min), o ne visiškai išvirusios. Neišpilkite vandens, kuriame virė bulvės! Atidėkite jį į šalį.

  2. Labai lėtoje kaitroje, šlakelyje aliejaus istirpinkite ančiuvius su česnako skiltele. Jei neturite ančiuvių, tiesiog pakepinkite česnaką su svogūnais, kol taps skaidrūs.

  3. Į ketuvę su ančiuviais ir česnaku suberkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir pakepkite kelias minutes. Jei trūksta skysčio, įpilkite šiektiek vandens, kuriame virė bulvės. Arba įpilkite šiektiek baltojo vynu, nugarinkite jį.

  4. Į keptuvę suberkite apvirtas bulves ir kalafiorų išskaidytus žiedynus. Pagardinkite druska ir pipirais. Užpilkite likusiu bulvių skysčiu, bet daržovės neturi plūduriuoti.

  5. Į troškinį įmeskite kelis paplėšytus šalavijo lapelius.

  6. Sumažinkite ugnį iki minimumo ir palikite švelniai burbuliuoti apie 15min.