Sėklų krekeriai su dilgėlėmis – sveikas užkandis

Skanūs ir sveiki sėklų krekeriai su džiovintomis dilgėlėmis, sėklomis ir morkomis, be glitimo. Alternatyva traškiam užkandžiui, su omega-3 ir skaidulomis.

Kaip pasigaminti?

Kai noris traškaus bei sveiko užkandžio. Dalinuosi įvairų sėklų krekerių su džiovintomis dilgėlėmis bei žolalėmis receptu. Tai alternatyva norint išvengti glitimo bet skaniai pakramsnoti.

Eiga
  1. Sumaišau birius produktus: visas sėklas, miltus, druską.

  2. Į gautą mišinį supilu verdantį vandenį, aliejų ir smulkiai sutarkuotą morką, bei viską gerai išmaišau.

  3. Palieku tešlą pastovėti 30 min., kad sutirštėtų.

  4. Skardą iškloju kepimo popieriumi ir silikoninės mentelės pagalba tešlą dedu plonu sluoksniu.

  5. Aptepu viršų aliejumi (kad taptų traškūs).

  6. Kepu ~ 40 min 150°. (Kepimo laika spriklauso nuo orkaitės, gali tekti ir ilgiau.)

Atšalusius užkandžius laikau sandariame inde, tuomet ilgai lieka traškūs.

Reikės
  • 1/2 st. žalių grikių miltų

  • 1/2 st. ryžių miltų

  • 1/2 st. lukštentų kanapių sėklų

  • 1/2 st. nelukštentų kanapių sėklų

  • 1/2 st. saulėgrąžų sėklų

  • 1/2 st. moliūgų sėklų

  • 1/2. st. sezamų sėklų

  • 1/4 st. linų sėmėnų

  • 3/4 a. š. druskos

  • 1 st. verdančio vandens

  • 3 š. kepimui tinkamo aliejaus

  • 1 vidutinės morkos

  • 2 v.š. maltų džiovintų dilgėlių

  • prieskoniai: rozmarinas, čiobrelis, džiovintas česnakas, svogūnas.