Naminė aromatinė žolelių druska

Naminė aromatinė žolelių druska. Kaip pasigaminti prieskoninių žolelių druskos namuose. Galima naudoti meškinių česnakų lapus, ar baziliką su petražolėm, šalaviju, gelsve.

Kaip pasigaminti?

Žiemą, ši žolelių druska, man primena vasaros šilumą ir žalumą. Tokią druską dovanoju kaimynams ir artimiesiems mažuose indeliuose.

Eiga
  1. Į maisto smulkintuvą dedu saują druskos ir tris saujas žolynų, ir lėtai malu. Jei trūksta intensyvumo dar dedu žolynų. Tiesiog 1 dalis druskos ir trys žolynų.

  2. Tuomet džiovinu maisto žiovyklėje žemoje temp. apie 38 °C. Apie 4val.

  3. Džiovinimo trukmė priklauso nuo džiovyklės dydžio bei tipo.

  4. Galima orkaitėje, taip pat pačioje mažiausioje temperatūroje, su pravertomis durelėmis. Man užteko 3h kad orkaitėje išdžiūtų.

  5. Galima džiovinti ir kambario temperatūroje apie savaitę.

  6. Išdžiūvusią žolelių ir druskos masę dar kartą sumalu su maisto smulkintuvu, ir dedu į sandarius indelius.

Vartoju vietoj įprastos druskos.

Reikės
  1. Žolelių (mano variantas, petražolės). Galima naudoti ir laukinius žolynus, pvz.meškinių česnakų lapus, ar miksuoti baziliką su petražolėm, šalaviju, gelsve.

  2. Druskos